Logo kinderpaleis Poort

Pedagogisch beleid

Kinderopvangorganisatie Kinderpaleis Poort uit Almere heeft als doel om kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar, in een voor hen veilige, vertrouwde omgeving, onder deskundige leiding en op basis van een door Kinderpaleis Poort ontwikkelde pedagogische visie, op te vangen, te verzorgen en te begeleiden.

 

Onze visie op kinderopvang in het kort:

Deugdelijk

Een deugdelijk zorgsysteem

Kwaliteit

Een kinderopvang die voldoet aan de geldende kwaliteitsnormen

Service

Volledige service

Toegankelijkheid

Algemene toegankelijkheid

Medezeggenschap

Een goed functionerende medezeggenschapsstructuur voor de ouders

Omgang tussen ouders en kinderen

Binnen het pedagogisch plan dienen ook de omgangsvormen tussen verzorgers en de kinderen nadrukkelijk te zijn vastgelegd. Kinderpaleis Poort streeft ernaar de omgang tussen verzorgers en kinderen vooral te baseren op wederzijds respect en goede communicatie. Er wordt naar de kinderen geluisterd, verzorgers doen actief mee met de verschillende activiteiten, de kinderen worden vermaakt of krijgen juist rust aangeboden na een lange schooldag. Wij willen dat kinderen zich veilig en geborgen voelen, zodat zij zich op een verantwoorde wijze kunnen ontplooien tot unieke individuen.

Omdat kinderen weten wat ze aan een verzorger van Kinderpaleis Poort hebben, draagt dat bij aan het gevoel van veiligheid, vertrouwen en geborgenheid. De verzorgers trachten de kinderen te begeleiden in de ontwikkeling op lichamelijk, verstandelijk, sociaal/emotioneel en creatief vlak door hen te stimuleren en te sturen. Zo wordt ook hun kennis vergroot.Pedagogisch beleid van Kinderpaleis Poort

Pedagogisch beleid Kinderpaleis Poort

Lees of download HIER het gehele Pedagogisch beleid van Kinderpaleis Poort

Coachplan 2023

Lees of download HIER het Coachplan 2023 van Kinderpaleis Poort

Kinderpaleis Poort onderscheidt zich op het gebied van
opvoedkundige aspecten, denkende aan:

Veiligheid

Veiligheid

Kinderpaleis Poort is een veilige basis waar kinderen op een ontspannen manier zichzelf kunnen zijn.

R

Persoonlijke competentie

Persoonlijke competentie

Het ontwikkelen van persoonskenmerken zoals zelfvertrouwen, zelfstandigheid en veerkracht.

Sociale competentie

Sociale competentie

Het ontwikkelen van vaardigheden met betrekking tot de omgang met andere mensen.

Waarden, normen en cultuur

Waarden, normen en cultuur

Het zich eigen maken van de Nederlandse cultuur en de hier geldende waarden en normen.

Waarom leggen wij de nadruk op bovenstaande aspecten

In de praktijk blijkt dat bij veel kinderopvangcentra kinderen letterlijk opgevangen worden. Omdat de nadruk vaak eerst op de activiteiten wordt gelegd, gaat het individuele aspect al snel verloren. Kinderpaleis Poort is van mening dat een naschoolse opvang eerst een verlengstuk van thuis moet zijn en vult deze situatie vervolgens aan met dergelijke activiteiten. Kinderpaleis Poort creëert op deze manier een stabiele situatie voor u en uw kind.

Persoonlijke aandacht staat voorop. Door voldoende persoonlijke aandacht hoopt Kinderpaleis Poort dan ook te bereiken dat het kind zich zo op zijn of haar gemak voelt, dat het ook in de groep goed functioneert als eigen persoonlijkheid.

AANVRAAG RONDLEIDING | CONTACT FORMULIER

VERSE MAALTIJDEN

VERSE MAALTIJDEN

Bij Kinderpaleis Poort vinden wij het belangrijk dat kinderen goed en gezond eten. Dat vormt tenslotte een belangrijke basis voor de dag. Daarom bereidt onze professionele kok iedere dag opnieuw verse maaltijden.

ONZE OUDER APP!

ONZE OUDER APP!

U bent altijd op de hoogte van de activiteiten en belangrijke gegevens omtrent uw kind(eren) in de kinderopvang door middel van een app. Via de app kunt u de activiteiten zoals eten, drinken, slapen, etc. volgen. 

ACTVITEITEN

ACTIVITEITEN

Bij Kinderpaleis Poort staat uw kind op de eerste plaats. Naast gezonde voeding en voldoende bewegen, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich bij ons kunnen ontspannen en plezier hebben. Daarom hebben we tal van activiteiten waar de kinderen dagelijks uit kunnen kiezen.

PERFECTE VENTILATIE

PERFECTE VENTILATIE

Net als goede voeding en beweging, is ook frisse lucht belangrijk. Bij ons is dat geregeld dankzij een speciaal ‘warmte terug win systeem’. Daardoor wordt lucht van binnen naar buiten geblazen, maar de lucht van buiten ook weer naar binnen.

DAGRITME

DAGRITME

Kinderpaleis Poort biedt de kinderen een vast dagprogramma. Daardoor garanderen wij een fijne  structuur. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden tot afwisseling. Slaaptijden stemmen wij af op elk kind.

AIRCONDITIONING

AIRCONDITIONING

Wij hebben ons hele gebouw voorzien van airco's. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes individueel te voorzien van verfrissende koele lucht of zelfs -waar nodig - extra te verwarmen.

CAMERA'S

CAMERA'S

Kinderpaleis Poort maakt gebruik van een geavanceerd camerasysteem, zodat wij door het hele pand een optimale veiligheid kunnen waarborgen voor de kinderen en medewerkers.

KOOKLESSEN

KOOKLESSEN

Wij hebben een prachtige keuken die op maat is gemaakt voor kinderen. Door middel van kooklessen leren we kinderen koekjes, cakejes en pannenkoeken bakken, maar ook een gezonde warme maaltijd bereiden.

DUURZAAM

DUURZAAM

Wij zijn trots op onze duurzame contacten en werkwijze. Onze electrische stints, warmte terug win systeem en veel creatieve workshops waarbij kinderen enthousiast leren een weg-werp-item een 2de leven te geven (bouwwerken van toiletrolletjes etc).

WENDAGEN

WENDAGEN

Voordat een kind gebruik gaat maken van de opvang bij Kinderpaleis Poort, plannen wij één á twee wendagen in. Op deze manier kunnen het kind, de ouders en de pedagogisch medewerker elkaar leren kennen.

BUITENSPELEN

BUITENSPELEN

Kinderpaleis Poort heeft een grote buitenruimte van maar liefst 1000m2 met een verkeersplein, basketbalveld, voetbalveld, speeltoestellen en trampoline. 

SPORT EN BEWEGEN

SPORT EN BEWEGEN

Naast goed en gezond eten, vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Wij sporten 2 keer per week in een externe gymzaal en tevens hebben wij ook een eigen voetbalschool. De kinderen kunnen daar iedere week genieten van leuke en professionele voetballessen.

CONTACT INFO

Minervasingel 5
1363 ZJ Almere Poort

036-7200970

info@kinderpaleis-poort.nl