Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is aanwezig van 9:00 uur tot 12:00 uur. Op de peuterspeelzaal werken wij met de kinderen naar zelfstandigheid toe. Spelend ontwikkelen staat bij ons voorop. In onze huiselijke omgeving proberen wij de kinderen voor te bereiden op het basisonderwijs.

Wij werken met een vaste methode Uk & Puk. Uk & Puk werkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Bij elke thema zijn aansprekende activiteiten uitgewerkt voor leeftijd vanaf 2.5 tot 4 jaar. De activiteiten zijn gevarieerd: spel, spel in een themahoek, ontdekken, knutselen, voorlezen, kring, expressie, bewegen. De pop Puk is het vriendje van de kinderen. Hij biedt troost en is het maatje bij wie de kinderen zich veilig voelen.

Uk en Puk KDV Poort
Uk en Puk Kinderpaleis poort
Uk en Puk Kinderpaleis poort

Om de functies die Kinderpaleis Poort uitvoert goed in te vullen,
hanteren wij de volgende uitgangspunten:

Opvang

Kinderpaleis Poort biedt onderdak, zorg, bescherming, gezelligheid en persoonlijke aandacht voor ieder kind.

Toegankelijk voor iedereen

Kinderpaleis Poort is in principe toegankelijk voor alle kinderen die binnen de regio vallen waarvoor wij opvang aanbieden.

Mede Opvoeden

Begeleiden en verzorgen van kinderen gedurende een aantal dagdelen per week betekent ook opvoeden: regels stellen, begeleiden richting zelfstandigheid en motiveren. In samenspraak met ouders neemt Kinderpaleis Poort ook een stukje van de opvoedtaak van hen over.

Geschoold personeel als basis

Kinderpaleis Poort stelt zware eisen aan haar personeel. Het personeel moet minimaal een opleiding hebben voltooid op MBO-Niveau gericht op sociaal-pedagogisch, cultureel pedagogisch gebied of anders gerichte pedagogische opleiding(en). Tevens is er een verklaring omtrent goed gedrag nodig.

Vrije Tijd

In de vrije tijd van een kind staat spelen centraal. Hierbij is evenwicht tussen vrij spelen (naar eigen keuze en inzicht zonder sturing van een volwassene) en georganiseerde (groeps-)activiteiten noodzakelijk.

Inspraak

Ouders en kinderen moeten medeverantwoordelijk kunnen zijn voor regels, de ruimte en het programma in de naschoolse opvang.

Continuïteit

Ouders en hun kinderen moeten op de voorziening kunnen rekenen als een tweede thuis totdat hun kind de basisschool verlaat. Kinderpaleis Poort moet dan ook minimaal elke dag doordeweeks geopend zijn na schooltijd, de gehele dag op roostervrije dagen en gedurende de schoolvakanties.

AANVRAAG RONDLEIDING | CONTACT FORMULIER

VERSE MAALTIJDEN

VERSE MAALTIJDEN

Bij Kinderpaleis Poort vinden wij het belangrijk dat kinderen goed en gezond eten. Dat vormt tenslotte een belangrijke basis voor de dag. Daarom bereidt onze professionele kok iedere dag opnieuw verse maaltijden.

ONZE OUDER APP!

ONZE OUDER APP!

U bent altijd op de hoogte van de activiteiten en belangrijke gegevens omtrent uw kind(eren) in de kinderopvang door middel van een app. Via de app kunt u de activiteiten zoals eten, drinken, slapen, etc. volgen. 

ACTVITEITEN

ACTIVITEITEN

Bij Kinderpaleis Poort staat uw kind op de eerste plaats. Naast gezonde voeding en voldoende bewegen, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich bij ons kunnen ontspannen en plezier hebben. Daarom hebben we tal van activiteiten waar de kinderen dagelijks uit kunnen kiezen.

PERFECTE VENTILATIE

PERFECTE VENTILATIE

Net als goede voeding en beweging, is ook frisse lucht belangrijk. Bij ons is dat geregeld dankzij een speciaal ‘warmte terug win systeem’. Daardoor wordt lucht van binnen naar buiten geblazen, maar de lucht van buiten ook weer naar binnen.

DAGRITME

DAGRITME

Kinderpaleis Poort biedt de kinderen een vast dagprogramma. Daardoor garanderen wij een fijne  structuur. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden tot afwisseling. Slaaptijden stemmen wij af op elk kind.

AIRCONDITIONING

AIRCONDITIONING

Wij hebben ons hele gebouw voorzien van airco's. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes individueel te voorzien van verfrissende koele lucht of zelfs -waar nodig - extra te verwarmen.

CAMERA'S

CAMERA'S

Kinderpaleis Poort maakt gebruik van een geavanceerd camerasysteem, zodat wij door het hele pand een optimale veiligheid kunnen waarborgen voor de kinderen en medewerkers.

KOOKLESSEN

KOOKLESSEN

Wij hebben een prachtige keuken die op maat is gemaakt voor kinderen. Door middel van kooklessen leren we kinderen koekjes, cakejes en pannenkoeken bakken, maar ook een gezonde warme maaltijd bereiden.

DUURZAAM

DUURZAAM

Wij zijn trots op onze duurzame contacten en werkwijze. Onze electrische stints, warmte terug win systeem en veel creatieve workshops waarbij kinderen enthousiast leren een weg-werp-item een 2de leven te geven (bouwwerken van toiletrolletjes etc).

WENDAGEN

WENDAGEN

Voordat een kind gebruik gaat maken van de opvang bij Kinderpaleis Poort, plannen wij één á twee wendagen in. Op deze manier kunnen het kind, de ouders en de pedagogisch medewerker elkaar leren kennen.

BUITENSPELEN

BUITENSPELEN

Kinderpaleis Poort heeft een grote buitenruimte van maar liefst 1000m2 met een verkeersplein, basketbalveld, voetbalveld, speeltoestellen en trampoline. 

SPORT EN BEWEGEN

SPORT EN BEWEGEN

Naast goed en gezond eten, vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Wij sporten 2 keer per week in een externe gymzaal en tevens hebben wij ook een eigen voetbalschool. De kinderen kunnen daar iedere week genieten van leuke en professionele voetballessen.

CONTACT INFO

Minervasingel 5
1363 ZJ Almere Poort

036-7200970

info@kinderpaleis-poort.nl