BSO Kinderpaleis Almere Poort

Buitenschoolse opvang is opvang buiten de schooluren voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (tot het verlaten van de basisschool). Hierbij is meestal sprake van een opvangaanbod van elke middag na schooltijd, op roostervrije dagen en gedurende de schoolvakanties. Buitenschoolse opvang heeft in eerste instantie een opvangfunctie en een zorgfunctie.

Toch is het uitsluitend vervullen van de opvangfunctie volgens de visie van Kinderpaleis Poort niet voldoende. De kinderen moeten het er naar hun zin hebben (recreatiefunctie). Het is een plek waar kinderen een deel van hun vrije tijd doorbrengen. Dat betekent dat kinderen zich bij Kinderpaleis Poort moeten kunnen ontspannen, dingen kunnen doen die ze leuk vinden en vooral zelf kunnen kiezen welke activiteiten ze willen ondernemen. Daarnaast vergeten wij ook de educatieve functie niet. Bij Kinderpaleis Poort geven wij kinderen de kans zich te ontwikkelen op sportief, creatief en cognitief gebied.

Groep 4 – 5 jaar Londen

4 tot 5-jarige kinderen kunnen in de groep Londen van Kinderpaleis Poort terecht. Deze kinderen gaan net naar school en moeten na een zware schooldag lekker bij ons kunnen ontspannen. Daarom hebben wij onder andere een leuke glijbaan, een poppenkast en, speciaal voor de meiden, een make-up tafeltje. Daarnaast biedt Kinderpaleis Poort professionele voetballessen, danslessen en diverse workshops aan.

Iedere groep werkt bij Kinderpaleis Poort met een thema en een maandverslag. Bij Kinderpaleis Poort werken we met Bitcare. Met deze app kunt u uw kind de hele dag volgen. Zo weet u altijd wat uw kind heeft gedronken, gegeten, welke activiteiten zijn uitgevoerd en worden er leuke foto’s in de app geplaatst.

Groep 5 -7 jaar Italië en Zuid Afrika

Ook heeft Kinderpaleis Poort de groepen ‘Italië en Zuid-Afrika’. Ook bij deze groep is ontspanning belangrijk. Na een drukke dag moeten kinderen namelijk lekker tot rust kunnen komen zodat ze Kinderpaleis Poort al snel als tweede huis zien. In de groepen Italië en Zuid-Afrika is onder ander een televisie, tafelvoetbal en heel veel ander speelgoed. Activiteiten als professionele voetballessen, danslessen en diverse workshops behoren ook bij deze groep tot de mogelijkheden.

Groep 7+ New York

New York bevind zich op de bovenste verdieping van Kinderpaleis-Poort. Op deze groepen vangen wij de kinderen op in de leeftijden 7 jaar en ouder. New York is voornamelijk bezig met de kinderen zelfstandig maken, dit zodat als de kinderen bij ons weggaan ze klaar zijn om alleen thuis te blijven. Een mooi voorbeeld hiervan, de kinderen smeren bij ons op de groep zelf hun brood en maken zelf hun limonade, daarnaast helpen ze ook mee met kleine klusjes, zoals bijvoorbeeld de vaatwasser inruimen.

Hoe ouder ze worden, hoe minder uitdagende de opvang wordt voor kinderen. Om de opvang voor de oudere kinderen toch leuk te houden, mogen de kinderen aan het begin van de dag kiezen welke workshops zij willen gaan doen. Dit varieert van verschillende sportactiviteiten, gewoon lekker chillen tot aan creatief bezig zijn.

.

Talent ontwikkeling

De BSO op Kinderpaleis Poort heeft 4 stamgroepen: London, Italië, Zuid-Afrika en New York. De Kinderen zitten op een eigen stamgroep en kunnen daarnaast dagelijks kiezen uit verschillende workshops die op verschillende plekken in en buiten ons pand plaatsvinden. 

BSO Sport

Sporten is natuurlijk ontzettend goed voor kinderen. Sporten verbeterd hun conditie, is goed voor hun zelfvertrouwen en het leert de kinderen omgaan met emoties zoals boosheid en verdriet bij het verliezen. Daarom bieden wij BSO Sport aan. Onder begeleiding van een sportcoach zullen de kinderen verschillende sporten beoefenen. Plezier tijdens het sporten staat bij ons voorop.

BSO Creatief

Kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om creatief bezig te zijn. Van kleuren tot verven, knippen en plakken tot aan het maken van je eigen spel. Laat je creatieve kant naar boven komen bij BSO Creatief. Hier laten wij alle aspecten van creatief bezig zijn voorbij komen.

BSO Social Media

Social Media is helemaal in onder de jongeren. Flimpjes maken is altijd leuk geweest, en tegenwoordig is het helemaal in om te vloggen! Maar ook fotografie en hoe om te gaan met Social Media komt allemaal aan bod bij BSO Social Media.

BSO Voetbalschool

Voor veel kinderen is voetballen hun favoriete vrijetijdsbesteding. Kinderen ervaren niet alleen een hoop plezier als ze voetballen, het is ook nog eens heel goed voor hun ontwikkeling. Je bouwt conditie op, wordt er lenig van en je leert samenwerken en omgaan met winst en verlies. Laat je talent zien bij BSO Voetbalschool.

BSO Musical

Ontwikkel je talent voor dans, zang en theater en wordt een echte musical ster. Hoe leuk is acteren en musical? Bij BSO Musical kan je jouw talent voor musical ontwikkelen. Niet alleen heel erg leuk maar ook nog eens heel goed voor je zelfvertrouwen.

BSO Workshops

Je kunt bij ons ook zelf kiezen uit een altijd wisselend aanbod van leuke workshops. Bijvoorbeeld: koken, nagel art, beauty, filmpjes maken, tekenen en nog veel meer.  

BSO Muziek

Muziek wordt door de meeste kinderen erg leuk gevonden. En dat is heel fijn, want naar muziek luisteren en zeker muziek maken, is heel leerzaam. Bij BSO Muziek leren wij je alles over en van muziek. Van zingen tot aan het bespelen van instrumenten en het leren lezen van noten. Wij zijn benieuwd naar alle muzikale talenten.

AANVRAAG RONDLEIDING | CONTACT FORMULIER

VERSE MAALTIJDEN

VERSE MAALTIJDEN

Bij Kinderpaleis Poort vinden wij het belangrijk dat kinderen goed en gezond eten. Dat vormt tenslotte een belangrijke basis voor de dag. Daarom bereidt onze professionele kok iedere dag opnieuw verse maaltijden.

ONZE OUDER APP!

ONZE OUDER APP!

U bent altijd op de hoogte van de activiteiten en belangrijke gegevens omtrent uw kind(eren) in de kinderopvang door middel van een app. Via de app kunt u de activiteiten zoals eten, drinken, slapen, etc. volgen. 

ACTVITEITEN

ACTIVITEITEN

Bij Kinderpaleis Poort staat uw kind op de eerste plaats. Naast gezonde voeding en voldoende bewegen, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich bij ons kunnen ontspannen en plezier hebben. Daarom hebben we tal van activiteiten waar de kinderen dagelijks uit kunnen kiezen.

PERFECTE VENTILATIE

PERFECTE VENTILATIE

Net als goede voeding en beweging, is ook frisse lucht belangrijk. Bij ons is dat geregeld dankzij een speciaal ‘warmte terug win systeem’. Daardoor wordt lucht van binnen naar buiten geblazen, maar de lucht van buiten ook weer naar binnen.

DAGRITME

DAGRITME

Kinderpaleis Poort biedt de kinderen een vast dagprogramma. Daardoor garanderen wij een fijne  structuur. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden tot afwisseling. Slaaptijden stemmen wij af op elk kind.

AIRCONDITIONING

AIRCONDITIONING

Wij hebben ons hele gebouw voorzien van airco's. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes individueel te voorzien van verfrissende koele lucht of zelfs -waar nodig - extra te verwarmen.

CAMERA'S

CAMERA'S

Kinderpaleis Poort maakt gebruik van een geavanceerd camerasysteem, zodat wij door het hele pand een optimale veiligheid kunnen waarborgen voor de kinderen en medewerkers.

KOOKLESSEN

KOOKLESSEN

Wij hebben een prachtige keuken die op maat is gemaakt voor kinderen. Door middel van kooklessen leren we kinderen koekjes, cakejes en pannenkoeken bakken, maar ook een gezonde warme maaltijd bereiden.

DUURZAAM

DUURZAAM

Wij zijn trots op onze duurzame contacten en werkwijze. Onze electrische stints, warmte terug win systeem en veel creatieve workshops waarbij kinderen enthousiast leren een weg-werp-item een 2de leven te geven (bouwwerken van toiletrolletjes etc).

WENDAGEN

WENDAGEN

Voordat een kind gebruik gaat maken van de opvang bij Kinderpaleis Poort, plannen wij één á twee wendagen in. Op deze manier kunnen het kind, de ouders en de pedagogisch medewerker elkaar leren kennen.

BUITENSPELEN

BUITENSPELEN

Kinderpaleis Poort heeft een grote buitenruimte van maar liefst 1000m2 met een verkeersplein, basketbalveld, voetbalveld, speeltoestellen en trampoline. 

SPORT EN BEWEGEN

SPORT EN BEWEGEN

Naast goed en gezond eten, vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Wij sporten 2 keer per week in een externe gymzaal en tevens hebben wij ook een eigen voetbalschool. De kinderen kunnen daar iedere week genieten van leuke en professionele voetballessen.

CONTACT INFO

Minervasingel 5
1363 ZJ Almere Poort

036-7200970

info@kinderpaleis-poort.nl