Logo kinderpaleis Poort

Veiligheid

Als ouder wilt u natuurlijk het beste voor uw kind. Daarbij hoort ook een goede kinderopvang. Maar wat is dat eigenlijk precies? “Goede” kinderopvang is een plek waar uw kind zich thuis voelt. In het ideale kindercentrum werken voldoende vaste verzorgers die de kinderen met behulp van activiteiten uitdagen zichzelf te ontplooien. Het is er schoon en veilig, de sfeer is goed en de organisatie staat open voor suggesties van ouders. De wetgever onderschrijft het belang van bovengenoemde punten. Deze zijn nu al vastgelegd in een aantal eisen, wetten en regels, bijvoorbeeld in de Wet Basisvoorziening Kinderopvang. Sinds 1996 bestaan deze wettelijke eisen voor de kinderopvang en per 1 januari 2005 is de Wet Kinderopvang in werking getreden.

Pas op het moment dat een kinderopvangorganisatie aan alle eisen die gesteld worden voldoet, geeft de gemeente een vergunning af. Een dergelijke vergunning is als het ware het bewijs van goedkeuring betreffende de kwaliteit van de kinderopvangorganisatie. Om het recht op deze vergunning te behouden, krijgen kinderopvangorganisaties dan ook minimaal één maal per jaar een inspectie aangaande de algemene omstandigheden. Dat geldt dus ook voor Kinderpaleis Poort uit Almere.

Kwaliteit staat bij Kinderpaleis Poort hoog aangeschreven. Daarom hebben wij het streven optimaal te voldoen aan alle gestelde regels, eisen en normen.

Vier ogen principe

Of er nu een baby naar bed wordt gebracht, een ommetje wordt gemaakt met wat peuters of de kinderen op de groep aanwezig zijn, vanaf 1 juli 2013 moet het altijd mogelijk zijn dat een andere volwassene meekijkt of -luistert. De andere volwassene hoeft geen pedagogisch opgeleide collega te zijn. Het kan ook een vrijwilliger, stagiaire of ouder zijn. Als het maar een volwassen iemand is.

Er bestaat verwarring over de term ‘vierogenprincipe’. Het is een misvatting dat er altijd twee volwassenen moéten zijn. Als de GGD-inspecteur een pedagogisch medewerker alleen op de groep aantreft, betekent dat nog geen overtreding. Vier ogen betekent dat het kinderdagverblijf zich heeft ingezet om meekijken en meeluisteren makkelijk te maken. Bij Kinderpaleis Poort staan er altijd meerdere pedagogisch medewerker op één groep. Daarnaast is het gehele pand voorzien van camera-installaties, zodat er vanuit het kantoor altijd toezicht is op de groepen.

GGD Inspectierapport

De Kinderopvang wordt minimaal één keer per jaar gecontroleerd door de GGD Inspectiedienst.

Klik op de gewenste vestiging en u heeft inzicht in alle rapporten.

AANVRAAG RONDLEIDING | CONTACT FORMULIER

VERSE MAALTIJDEN

VERSE MAALTIJDEN

Bij Kinderpaleis Poort vinden wij het belangrijk dat kinderen goed en gezond eten. Dat vormt tenslotte een belangrijke basis voor de dag. Daarom bereidt onze professionele kok iedere dag opnieuw verse maaltijden.

ONZE OUDER APP!

ONZE OUDER APP!

U bent altijd op de hoogte van de activiteiten en belangrijke gegevens omtrent uw kind(eren) in de kinderopvang door middel van een app. Via de app kunt u de activiteiten zoals eten, drinken, slapen, etc. volgen. 

ACTVITEITEN

ACTIVITEITEN

Bij Kinderpaleis Poort staat uw kind op de eerste plaats. Naast gezonde voeding en voldoende bewegen, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich bij ons kunnen ontspannen en plezier hebben. Daarom hebben we tal van activiteiten waar de kinderen dagelijks uit kunnen kiezen.

PERFECTE VENTILATIE

PERFECTE VENTILATIE

Net als goede voeding en beweging, is ook frisse lucht belangrijk. Bij ons is dat geregeld dankzij een speciaal ‘warmte terug win systeem’. Daardoor wordt lucht van binnen naar buiten geblazen, maar de lucht van buiten ook weer naar binnen.

DAGRITME

DAGRITME

Kinderpaleis Poort biedt de kinderen een vast dagprogramma. Daardoor garanderen wij een fijne  structuur. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden tot afwisseling. Slaaptijden stemmen wij af op elk kind.

AIRCONDITIONING

AIRCONDITIONING

Wij hebben ons hele gebouw voorzien van airco's. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes individueel te voorzien van verfrissende koele lucht of zelfs -waar nodig - extra te verwarmen.

CAMERA'S

CAMERA'S

Kinderpaleis Poort maakt gebruik van een geavanceerd camerasysteem, zodat wij door het hele pand een optimale veiligheid kunnen waarborgen voor de kinderen en medewerkers.

KOOKLESSEN

KOOKLESSEN

Wij hebben een prachtige keuken die op maat is gemaakt voor kinderen. Door middel van kooklessen leren we kinderen koekjes, cakejes en pannenkoeken bakken, maar ook een gezonde warme maaltijd bereiden.

DUURZAAM

DUURZAAM

Wij zijn trots op onze duurzame contacten en werkwijze. Onze electrische stints, warmte terug win systeem en veel creatieve workshops waarbij kinderen enthousiast leren een weg-werp-item een 2de leven te geven (bouwwerken van toiletrolletjes etc).

WENDAGEN

WENDAGEN

Voordat een kind gebruik gaat maken van de opvang bij Kinderpaleis Poort, plannen wij één á twee wendagen in. Op deze manier kunnen het kind, de ouders en de pedagogisch medewerker elkaar leren kennen.

BUITENSPELEN

BUITENSPELEN

Kinderpaleis Poort heeft een grote buitenruimte van maar liefst 1000m2 met een verkeersplein, basketbalveld, voetbalveld, speeltoestellen en trampoline. 

SPORT EN BEWEGEN

SPORT EN BEWEGEN

Naast goed en gezond eten, vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Wij sporten 2 keer per week in een externe gymzaal en tevens hebben wij ook een eigen voetbalschool. De kinderen kunnen daar iedere week genieten van leuke en professionele voetballessen.

CONTACT INFO

Minervasingel 5
1363 ZJ Almere Poort

036-7200970

info@kinderpaleis-poort.nl