Logo kinderpaleis Poort

Kinderdagverblijf Kinderpaleis Almere Poort

 

Ons kinderdagverblijf is voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

Het uitsluitend vervullen van de opvangfunctie volgens de visie van Kinderpaleis Poort is niet voldoende. De kinderen moeten het er naar hun zin hebben (recreatiefunctie). Het is een plek waar kinderen een deel van hun vrije tijd doorbrengen. Dat betekent dat kinderen zich bij Kinderpaleis Poort moeten kunnen ontspannen, dingen kunnen doen die ze leuk vinden en vooral zelf kunnen kiezen welke activiteiten ze willen ondernemen. Daarnaast vergeten we ook de educatieve functie niet. Bij Kinderpaleis Poort geven we kinderen de kans zich te ontwikkelen op sportief, creatief en cognitief gebied.

Babygroepen Amsterdam en Milaan

 

In onze babygroepen Amsterdam en Milaan, vangen wij kinderen op van 0 tot 14 maanden. Net zoals bij onze andere groepen, streeft Kinderpaleis Poort er naar om ook deze kinderen het gevoel van thuis te geven. Alle kinderen hebben een eigen dagritme en tussendoor is er voldoende tijd om te spelen en te knuffelen. Wij geven de baby’s spelenderwijs de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende creatieve activiteiten en voorwerpen.

Op het moment dat de kinderen 1 jaar zijn, wordt er gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling. Als het kind kan lopen, mag hij/zij doorstromen naar de volgende groep (Parijs of Rome).

babygroepen

Dreumesgroepen Parijs en Rome

 

Na onze babygroepen volgt de dreumesgroepen Parijs en Rome. Hier worden kinderen van 1 tot 2 jaar opgevangen. Hier wordt langzaamaan kennis gemaakt met de voorschoolse educatie van Uk & Puk: liedjes zingen, boekjes lezen, poppenspel, verven, knutselen en kleuren, we doen het allemaal.

Vanaf deze groep wordt er een vaste dagstructuur aangehouden voor alle kinderen. Zo weten ze altijd precies wat er wanneer gaat gebeuren. Vanaf de dreumesgroep gaan kinderen ook mee op uitstapjes naar bijvoorbeeld de kinderboerderij of speeltuin.

Peutergroepen Marrakech en Ibiza

 

De peutergroepen van Kinderpalies Poort, Marrakech en Ibiza, vangt kinderen op met de leeftijd van 2 tot 3 jaar. Ook hier houden we een vaste dagstructuur aan en wordt er gekeken naar de thuissituatie. Afhankelijk van of de kinderen thuis nog slapen, doen de kinderen hier tussen de middag een dutje.

Vanaf de peutergroep werken we met de kinderen aan zelfstandigheid. We leren ze zelf hun jas en schoenen aan te doen, zelf aan en uit te kleden en zelfstandig te eten en drinken. Ook zindelijkheidstraining staat op het programma.

De voorschoolse educatie van Uk & Puk gaat weer een stapje verder: leren om beurten te praten en te luisteren, wachten op elkaar, regels met spelletjes, het komt allemaal aan bod bij Kinderpaleis Poort.

peuterspeelzaal kinderpaleis almere poort

Peuterplusgroep Valencia

 

In de peuterplusgroep ‘Valencia’ worden kinderen van 3 tot 4 jaar opgevangen. Dit is dus de laatste groep voordat de kinderen naar school gaan. Kinderpaleis Poort besteedt in deze groep dan ook veel aandacht aan het klaarstomen voor de basisschool.

peuterspeelzaal kinderpaleis almere poort

Om de functies die Kinderpaleis Poort uitvoert goed in te vullen,
hanteren wij de volgende uitgangspunten:

Opvang

Kinderpaleis Poort biedt onderdak, zorg, bescherming, gezelligheid en persoonlijke aandacht voor ieder kind.

Toegankelijk voor iedereen

Kinderpaleis Poort is in principe toegankelijk voor alle kinderen die binnen de regio vallen waarvoor wij opvang aanbieden.

Mede Opvoeden

Begeleiden en verzorgen van kinderen gedurende een aantal dagdelen per week betekent ook opvoeden: regels stellen, begeleiden richting zelfstandigheid en motiveren. In samenspraak met ouders neemt Kinderpaleis Poort ook een stukje van de opvoedtaak van hen over.

Geschoold personeel als basis

Kinderpaleis Poort stelt zware eisen aan haar personeel. Het personeel moet minimaal een opleiding hebben voltooid op MBO-Niveau gericht op sociaal-pedagogisch, cultureel pedagogisch gebied of anders gerichte pedagogische opleiding(en). Tevens is er een verklaring omtrent goed gedrag nodig.

Vrije Tijd

In de vrije tijd van een kind staat spelen centraal. Hierbij is evenwicht tussen vrij spelen (naar eigen keuze en inzicht zonder sturing van een volwassene) en georganiseerde (groeps-)activiteiten noodzakelijk.

Inspraak

Ouders en kinderen moeten medeverantwoordelijk kunnen zijn voor regels, de ruimte en het programma in de naschoolse opvang.

Continuïteit

Ouders en hun kinderen moeten op de voorziening kunnen rekenen als een tweede thuis totdat hun kind de basisschool verlaat. Kinderpaleis Poort moet dan ook minimaal elke dag doordeweeks geopend zijn na schooltijd, de gehele dag op roostervrije dagen en gedurende de schoolvakanties.

VERSE MAALTIJDEN

VERSE MAALTIJDEN

Bij Kinderpaleis Poort vinden wij het belangrijk dat kinderen goed en gezond eten. Dat vormt tenslotte een belangrijke basis voor de dag. Daarom bereidt onze professionele kok iedere dag opnieuw verse maaltijden.

ONZE OUDER APP!

ONZE OUDER APP!

U bent altijd op de hoogte van de activiteiten en belangrijke gegevens omtrent uw kind(eren) in de kinderopvang door middel van een app. Via de app kunt u de activiteiten zoals eten, drinken, slapen, etc. volgen. 

ACTVITEITEN

ACTIVITEITEN

Bij Kinderpaleis Poort staat uw kind op de eerste plaats. Naast gezonde voeding en voldoende bewegen, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich bij ons kunnen ontspannen en plezier hebben. Daarom hebben we tal van activiteiten waar de kinderen dagelijks uit kunnen kiezen.

PERFECTE VENTILATIE

PERFECTE VENTILATIE

Net als goede voeding en beweging, is ook frisse lucht belangrijk. Bij ons is dat geregeld dankzij een speciaal ‘warmte terug win systeem’. Daardoor wordt lucht van binnen naar buiten geblazen, maar de lucht van buiten ook weer naar binnen.

DAGRITME

DAGRITME

Kinderpaleis Poort biedt de kinderen een vast dagprogramma. Daardoor garanderen wij een fijne  structuur. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden tot afwisseling. Slaaptijden stemmen wij af op elk kind.

AIRCONDITIONING

AIRCONDITIONING

Wij hebben ons hele gebouw voorzien van airco's. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes individueel te voorzien van verfrissende koele lucht of zelfs -waar nodig - extra te verwarmen.

CAMERA'S

CAMERA'S

Kinderpaleis Poort maakt gebruik van een geavanceerd camerasysteem, zodat wij door het hele pand een optimale veiligheid kunnen waarborgen voor de kinderen en medewerkers.

KOOKLESSEN

KOOKLESSEN

Wij hebben een prachtige keuken die op maat is gemaakt voor kinderen. Door middel van kooklessen leren we kinderen koekjes, cakejes en pannenkoeken bakken, maar ook een gezonde warme maaltijd bereiden.

DUURZAAM

DUURZAAM

Wij zijn trots op onze duurzame contacten en werkwijze. Onze electrische stints, warmte terug win systeem en veel creatieve workshops waarbij kinderen enthousiast leren een weg-werp-item een 2de leven te geven (bouwwerken van toiletrolletjes etc).

WENDAGEN

WENDAGEN

Voordat een kind gebruik gaat maken van de opvang bij Kinderpaleis Poort, plannen wij één á twee wendagen in. Op deze manier kunnen het kind, de ouders en de pedagogisch medewerker elkaar leren kennen.

BUITENSPELEN

BUITENSPELEN

Kinderpaleis Poort heeft een grote buitenruimte van maar liefst 1000m2 met een verkeersplein, basketbalveld, voetbalveld, speeltoestellen en trampoline. 

SPORT EN BEWEGEN

SPORT EN BEWEGEN

Naast goed en gezond eten, vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Wij sporten 2 keer per week in een externe gymzaal en tevens hebben wij ook een eigen voetbalschool. De kinderen kunnen daar iedere week genieten van leuke en professionele voetballessen.

AANVRAAG RONDLEIDING | CONTACT FORMULIER

CONTACT INFO

Minervasingel 5
1363 ZJ Almere Poort

036-7200970

info@kinderpaleis-poort.nl