Logo kinderpaleis Poort

Gezonde voeding

Kinderpaleis Poort vindt het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden, zodat zij gezond (leren) eten. Met gezond eten is variatie en regelmaat erg belangrijk, daarom hebben wij een voedingsschema om op specifieke tijden te eten en wordt er dagelijks een diverse warme maaltijd aangeboden.

Warme maaltijd

Bij Kinderpaleis Poort eten de kinderen gezamenlijk. Alle maaltijden worden verzorgd door Kinderpaleis Poort, dit houdt in dat er iedere dag vers warm eten gekookt wordt door onze eigen kok. Wij houden hier vaste tijden voor aan, zodat de kinderen structuur hebben in hun eetpatroon. Voor het bereiden van de maaltijden werken wij volgens de Hygiënecode kinderopvang deze code kunt u terugvinden op alle groepsruimtes.

Buitenschoolse opvang

Wanneer de kinderen terugkomen van school, Krijgen zij een warme maaltijd. Daarna hebben zij tijd om wat leuks te doen. Voordat de kinderen weer naar huis gaan eten zij nog een broodmaaltijd. De kinderen kunnen onbeperkt drinken pakken.

Borstvoeding

Baby’s die gebruik maken van de dagopvang en nog borstvoeding krijgen kunnen dit bij Kinderpaleis Poort blijven drinken. Als moeder bent u van harte welkom om zelf uw baby te voeden. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan mag het afgekolfde melk ook in kleine porties in gelabelde potjes/flesjes meegegeven worden. Op deze manier kunnen de kleine porties worden opgewarmd zodat niet alles in een keer wordt opgewarmd en er beter gedoseerd kan worden. Het ingevroren, afgekolfde melk dient bij voorkeur een avond van te voren in de koelkast bewaard te worden zodat het de tijd heeft om te ontdooien. Op de opvang kan de melk in de koelkast verder ontdooid worden. De melk dient gekoeld vervoerd te worden. Is er geen ontdooide melk beschikbaar, dan wordt dit verwarmd met een flessenwarmer of onder de kraan met stromend water van ongeveer 20 graden. De ontdooide melk wordt binnen 24 uur verstrekt. Let wel, afgekolfde melk hoeft niet altijd ingevroren te worden. Verse moedermelk blijft namelijk vijf dagen goed in de koelkast zolang het hygiënisch behandeld is en de koelkast maximaal 4 graden koud is.

Zuigelingen voeding

Zuigelingenvoeding wordt alleen geaccepteerd in poedervorm. Om deze voeding te bereiden, wordt gekookt water (dat voor gebruik afgekoeld is) gebruikt. De flesvoeding staat niet langer dan een uur buiten de koeling en resten flesvoeding worden weggegooid.

Allergieën

Het is van belang dat ouders Kinderpaleis Poort inlichten over eventuele allergieën en de stappen die ondernomen moeten worden voor het geval er een allergische reactie ontstaat. Dit leggen wij vast in een informatiemap die ten allen tijde op de groep aanwezig zal zijn.

Voorschoolse opvang

Kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang en thuis niet hebben ontbeten, zullen de dag allereerst beginnen met een ontbijt. Het ontbijt is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag en essentieel voor een goede, productieve dag.

AANVRAAG RONDLEIDING | CONTACT FORMULIER

VERSE MAALTIJDEN

VERSE MAALTIJDEN

Bij Kinderpaleis Poort vinden wij het belangrijk dat kinderen goed en gezond eten. Dat vormt tenslotte een belangrijke basis voor de dag. Daarom bereidt onze professionele kok iedere dag opnieuw verse maaltijden.

ONZE OUDER APP!

ONZE OUDER APP!

U bent altijd op de hoogte van de activiteiten en belangrijke gegevens omtrent uw kind(eren) in de kinderopvang door middel van een app. Via de app kunt u de activiteiten zoals eten, drinken, slapen, etc. volgen. 

ACTVITEITEN

ACTIVITEITEN

Bij Kinderpaleis Poort staat uw kind op de eerste plaats. Naast gezonde voeding en voldoende bewegen, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich bij ons kunnen ontspannen en plezier hebben. Daarom hebben we tal van activiteiten waar de kinderen dagelijks uit kunnen kiezen.

PERFECTE VENTILATIE

PERFECTE VENTILATIE

Net als goede voeding en beweging, is ook frisse lucht belangrijk. Bij ons is dat geregeld dankzij een speciaal ‘warmte terug win systeem’. Daardoor wordt lucht van binnen naar buiten geblazen, maar de lucht van buiten ook weer naar binnen.

DAGRITME

DAGRITME

Kinderpaleis Poort biedt de kinderen een vast dagprogramma. Daardoor garanderen wij een fijne  structuur. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden tot afwisseling. Slaaptijden stemmen wij af op elk kind.

AIRCONDITIONING

AIRCONDITIONING

Wij hebben ons hele gebouw voorzien van airco's. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes individueel te voorzien van verfrissende koele lucht of zelfs -waar nodig - extra te verwarmen.

CAMERA'S

CAMERA'S

Kinderpaleis Poort maakt gebruik van een geavanceerd camerasysteem, zodat wij door het hele pand een optimale veiligheid kunnen waarborgen voor de kinderen en medewerkers.

KOOKLESSEN

KOOKLESSEN

Wij hebben een prachtige keuken die op maat is gemaakt voor kinderen. Door middel van kooklessen leren we kinderen koekjes, cakejes en pannenkoeken bakken, maar ook een gezonde warme maaltijd bereiden.

DUURZAAM

DUURZAAM

Wij zijn trots op onze duurzame contacten en werkwijze. Onze electrische stints, warmte terug win systeem en veel creatieve workshops waarbij kinderen enthousiast leren een weg-werp-item een 2de leven te geven (bouwwerken van toiletrolletjes etc).

WENDAGEN

WENDAGEN

Voordat een kind gebruik gaat maken van de opvang bij Kinderpaleis Poort, plannen wij één á twee wendagen in. Op deze manier kunnen het kind, de ouders en de pedagogisch medewerker elkaar leren kennen.

BUITENSPELEN

BUITENSPELEN

Kinderpaleis Poort heeft een grote buitenruimte van maar liefst 1000m2 met een verkeersplein, basketbalveld, voetbalveld, speeltoestellen en trampoline. 

SPORT EN BEWEGEN

SPORT EN BEWEGEN

Naast goed en gezond eten, vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Wij sporten 2 keer per week in een externe gymzaal en tevens hebben wij ook een eigen voetbalschool. De kinderen kunnen daar iedere week genieten van leuke en professionele voetballessen.

CONTACT INFO

Minervasingel 5
1363 ZJ Almere Poort

036-7200970

info@kinderpaleis-poort.nl