Logo kinderpaleis Poort

Spraak en taalontwikkeling

Bij Kinderpaleis Poort werken we met Uk & Puk. Uk & Puk besteedt veel aandacht aan spraak- en taalontwikkeling. Alle activiteiten stimuleren de mondelinge taalvaardigheid (spreken en luisteren) en de woordenschat. Uk & Puk is geschikt voor kinderen die meer én minder taalvaardig zijn. Ook in groepen met kinderen voor wie het Nederlands niet de eerste taal is, is Uk & Puk een speels en uitdagend programma.

 

Voorlezen

Uk & Puk besteedt veel aandacht aan voorlezen. Want voorlezen stimuleert de woordenschat en oefent kinderen in begrijpend luisteren. Er zijn twee voorleesactiviteiten per thema: één in de kleine groep en één met kinderen individueel. Tijdens de activiteit staat een voorleesverhaal centraal.

Woordenschat

Per Uk & Puk activiteit worden er tien woorden behandeld. Uk & Puk leert kinderen geen losse woorden, maar verweeft de nieuwe woorden altijd in activiteiten die worden gedaan. Daardoor krijgen de woorden betekenis.

Kijken

Speciaal voor baby’s zet Uk & Puk in elke activiteit twee woorden centraal. Deze woorden staan geïllustreerd op platen in een kijkboek.

Interactie

Samen praten is belangrijk. Logisch want door samen te praten, ontwikkelen kinderen hun taalvaardigheid. Alle Uk & Puk-activiteiten lokken bewust interactie uit. Tussen kinderen zelf en met de pedagogisch medewerkers. Tijdens interactiemomenten wordt er taal aangeboden en worden kinderen uitgelokt om taal te gebruiken.

Peuter speelzaal KDV Poort

Sociaal emotionele ontwikkeling

Kinderpaleis Poort vindt het erg belangrijk dat de kinderen zich kunnen ontspannen, zichzelf kunnen zijn en een goede hechte relatie hebben met de leidsters. Wij streven naar een warme en huiselijke sfeer. Dit doen wij door warme kleuren te gebruiken en meubels te gebruiken die kindvriendelijk en herkenbaar zijn voor de kinderen. Naast de ruimte die wij bieden zorgen de leidsters ook dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen.

Door middel van Uk & Puk leren we kinderen om te gaan met zichzelf en anderen. De activiteiten die met de kinderen worden gedaan stimuleren om te vertellen, keuzes te maken en elkaar te helpen. Voor een goede sociaal-emotionele ontwikkeling is een gevoel van veiligheid noodzakelijk. Want alleen dan durven kinderen op zichzelf te vertrouwen en anderen te leren kennen. De pedagogisch medewerkers bij Kinderpaleis Poort hebben daarin een belangrijke rol: zij zijn degene die kinderen dagelijks uitdagen en stimuleren om zich zo goed mogelijk sociaal- en emotioneel te ontwikkelen.

Rekenprikkels

Met Uk & Puk besteden we aandacht aan beginnende rekenontwikkeling bij alle kinderen. Het gaat dan vooral om het opdoen van de eerste ervaringen. Door middel van Uk & Puk bieden we activiteiten met meten (Passen de schoenen?), ruimtelijke oriëntatie (Waar vallen de snippers?) en ontluikende gecijferdheid (Hoeveel cadeautjes zijn het?).

Motorische en zintuigelijke ontwikkelingen

Motoriek is belangrijk! De activiteiten die we behandelen met Uk & Puk helpen kinderen verschillende deelgebieden te ontwikkelen. Soms met speciale motorische activiteiten, vaak als deel van gewone dagelijkse routines. Uk & Puk helpt kinderen hun sensomotoriek, fijne en grote motoriek en lichaamsbesef te ontwikkelen. De pedagogisch medewerkers maken de kinderen hiervan bewust door het stellen van vragen.

AANVRAAG RONDLEIDING | CONTACT FORMULIER

VERSE MAALTIJDEN

VERSE MAALTIJDEN

Bij Kinderpaleis Poort vinden wij het belangrijk dat kinderen goed en gezond eten. Dat vormt tenslotte een belangrijke basis voor de dag. Daarom bereidt onze professionele kok iedere dag opnieuw verse maaltijden.

ONZE OUDER APP!

ONZE OUDER APP!

U bent altijd op de hoogte van de activiteiten en belangrijke gegevens omtrent uw kind(eren) in de kinderopvang door middel van een app. Via de app kunt u de activiteiten zoals eten, drinken, slapen, etc. volgen. 

ACTVITEITEN

ACTIVITEITEN

Bij Kinderpaleis Poort staat uw kind op de eerste plaats. Naast gezonde voeding en voldoende bewegen, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich bij ons kunnen ontspannen en plezier hebben. Daarom hebben we tal van activiteiten waar de kinderen dagelijks uit kunnen kiezen.

PERFECTE VENTILATIE

PERFECTE VENTILATIE

Net als goede voeding en beweging, is ook frisse lucht belangrijk. Bij ons is dat geregeld dankzij een speciaal ‘warmte terug win systeem’. Daardoor wordt lucht van binnen naar buiten geblazen, maar de lucht van buiten ook weer naar binnen.

DAGRITME

DAGRITME

Kinderpaleis Poort biedt de kinderen een vast dagprogramma. Daardoor garanderen wij een fijne  structuur. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden tot afwisseling. Slaaptijden stemmen wij af op elk kind.

AIRCONDITIONING

AIRCONDITIONING

Wij hebben ons hele gebouw voorzien van airco's. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes individueel te voorzien van verfrissende koele lucht of zelfs -waar nodig - extra te verwarmen.

CAMERA'S

CAMERA'S

Kinderpaleis Poort maakt gebruik van een geavanceerd camerasysteem, zodat wij door het hele pand een optimale veiligheid kunnen waarborgen voor de kinderen en medewerkers.

KOOKLESSEN

KOOKLESSEN

Wij hebben een prachtige keuken die op maat is gemaakt voor kinderen. Door middel van kooklessen leren we kinderen koekjes, cakejes en pannenkoeken bakken, maar ook een gezonde warme maaltijd bereiden.

DUURZAAM

DUURZAAM

Wij zijn trots op onze duurzame contacten en werkwijze. Onze electrische stints, warmte terug win systeem en veel creatieve workshops waarbij kinderen enthousiast leren een weg-werp-item een 2de leven te geven (bouwwerken van toiletrolletjes etc).

WENDAGEN

WENDAGEN

Voordat een kind gebruik gaat maken van de opvang bij Kinderpaleis Poort, plannen wij één á twee wendagen in. Op deze manier kunnen het kind, de ouders en de pedagogisch medewerker elkaar leren kennen.

BUITENSPELEN

BUITENSPELEN

Kinderpaleis Poort heeft een grote buitenruimte van maar liefst 1000m2 met een verkeersplein, basketbalveld, voetbalveld, speeltoestellen en trampoline. 

SPORT EN BEWEGEN

SPORT EN BEWEGEN

Naast goed en gezond eten, vinden wij het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Wij sporten 2 keer per week in een externe gymzaal en tevens hebben wij ook een eigen voetbalschool. De kinderen kunnen daar iedere week genieten van leuke en professionele voetballessen.

CONTACT INFO

Minervasingel 5
1363 ZJ Almere Poort

036-7200970

info@kinderpaleis-poort.nl